Uutiset

Keväisiä ja kesäisiä ilmiöitä

6.6.2014

Jokainen hälytys tai yhteydenotto ei johda välttämättä pelastusaluksen lähtöön vesille, vaan päivystäjät tekevät paljon myös puhelimitse neuvontaa, opastusta ja selvittelyä. Moni tehtävä on myös yhteistyötä lukuisten vesillä toimivien tahojen kanssa.

Eilinen aamu alkoi keväisissä, joskin hiukan ikävissä tunnelmissa, kun juuri vesillelaskettu puuvene oli yön aikana uponnut. Pohjois-Karjalan pelastuslaitos kävi aamulla asettamassa öljypuomit veneen ympärille ympäristövahinkojen minimoimiseksi. Päivän mittaan pelastussuunnitelmaksi muodostui, että sukeltajat Keski-Karjalasta voisivat auttaa veneen nostossa ja illalla he onnistuneesti nostivatkin veneen ylös, kiitos vielä avusta!

Kiteen tehtävän siirto sukeltajille oli siinäkin mielessä onnistunut ratkaisu, että Kasinlinna lähti illalla vielä Pielisjoelle seuraavalle hälytystehtävälle. Jos uppoavat puuveneet ovat kevätilmiö, niin virran mukana kyytiä ottavat tukit ovat kesäilmiö. Ja niitä eilen Pataluoto - Pekkala välillä kalasteltiin, ihan onnistuneesti.

Uittokausi on siis hyvässä vauhdissa ja kuormista saattaa aina joku yksilö haluta irtaantua - vapaana uivan yksittäisen tukin voi jokainen veneilijä hinata lähimpään rantaan ja kiskaista sen verran ylemmä, ettei nouseva vesikään saa pölliä enää mukaansa. Vapaana ajelehtivat puut ovat aina riski vesiliikenteelle, mutta Saimaalla jokapäiväinen asia. Jos tukkeja on enemmän tulee yhteyttä ottaa ensisijassa uittoyhdistykseen (0400-207 547 tai 0400-634 642, www.uittoyhdistys.fi) tai jos hinaajaa ei näytä olevan lähellä eikä uittoyhdistys vastaa ja tukeista on selvää vaaraa liikenteelle, voi asiasta tehdä hätäilmoituksen hätäkeskukseen.

Subscribe to Uutiset
Tekninen toteutus: W3 Group