Uutiset

Pyörteen ohjaamopäivitys valmis

2.6.2014

Kun tammikuun alussa Pyörre siirrettiin Joensuun teollisuusalueelle halliin, alkoi sen ohjaamossa Pyörteen elämän suurin mullistus. Menneenä viikonloppuna uudistus voitiin todeta miltei valmiiksi!

Pelastusaluksen on oltava nopea ja kaikissa keleissä operoimaan pystyvä työkalu. Säällä kuin säällä nopean etenemisen edellytykset ovat hyvä koneteho, toimiva navigointijärjestelmä ja osaava miehistö. Koneen kunnosta pidetään huolta viikottain tarkastuksilla, kuukausittaisilla perusteellisemmilla tarkastuksilla ja huolloilla sekä vuosittaisella ylläpidolla. Vetolaitteet huolletaan muutaman vuoden välein, jottei impelleritunneliin pääse syntymään liikaa väljyyttä ja vettä mene näin "väärästä välistä" karkuun.

Navigointijärjestelmä koostuu kahdesta tietokoneesta, tutkaprosessorista sekä erilaisista antureista, jotka antavat kuka paikka-, kuka syvyys-, nopeus- tai suuntatietoa.

Nämä järjestelmät olivat Pyörteessä ns. alkuperäiset, eli reilun kymmennen vuotta vanhoja. Toki ohjelmistot oli päivitetty ja tarvittavat huollot tehty, mutta tekniikka ei ollut enää uusinta ja parasta mahdollista. Niinpä kun tammikuussa Pyörre vietiin halliin, sieltä purettiin pois valehtelematta lähemmäs sata metriä johtoa, erilaisia kytkentäpurkkeja, näyttöjä, mittareita, näppäimistöjä, prosessoreita ja niin edelleen.

Tilalle ohjaamoon asennettiin kolme suurta venekäyttöön suunniteltua teollisuusnäyttöä, uusi Furunon tutka ja siihen kytkeytyvä NavNet3 tietoverkko, jossa liikkuu niin satelliittikompassista maston huipusta tuleva paikka- ja suuntatieto kuin veneen pohjasta tuleva kaikuluotaimen tuottama syvyystieto. Kolmen ruorimiehellä ja navigaattorilla edessään olevan näytön lisäksi päälliköllä on käytettävissä vielä oma Uusi Loisto karttaohjelma tai päällikkö voi valita omalle näytölleen esimerkiksi tutkakuvan tai vaikka kuvan takakannen kamerasta. Muutoinkin jokaiseen näyttöön voidaan valita mika tähanasa järjestelmässä olevasta kuvalähteesta.

Järjestelmää testataan seuraavat viikot kuivilla ja vedessä ja kun laitteiston valmistaja on varmistunut kaiken olevan kunnossa, myös Pyörre otetaan hälytysvalmiuteen.

Kasinlinna on päivystänyt jo toista kuukautta normaalisti ja saanut yhteensä kahdeksan hälytystä.

Kuva Pyörteestä maantiellä löytyy tammikuussa julkaistusta uutisesta.

Subscribe to Uutiset
Tekninen toteutus: W3 Group